بخش‌های مرکز

این مرکز در دو بخش پژوهشی و اداری مالی فعالیت می‌کند:

الف- گروه‌های پژوهشی

1- گروه پژوهشی تولید فرآورده‌های زنبور عسل

  • زنبورداری: تحقیقات زنبورداری و مدیریت تولید فرآورده‌های زنبور عسل
  • بوم‌شناسی و مدل‌سازی: تحقیقات بوم‌شناسی و شناسایی زیستگاه‌های مناسب تولید

2- گروه پژوهشی ارزیابی، اصالت سنجی و کنترل کیفیت فرآورده‌های زنبور عسل آزمایشگاه‌ها

آزمایشگاه‌ها

  • میکروبیولوژی: ارزیابی سلامت زیستی (بارمیکروبی، سموم زیستی و..) و اثرات ضدمیکروبی فرآورده‌های زنبور عسل
  • سم‌شناسی و آلاینده‌های شیمایی: ارزیابی سلامت فرآورده‌های زنبور عسل از بعد ترکیبات آلاینده و سموم شیمایی
  • فیتوشیمی: شناسایی، اصالت‌سنجی خالص‌سازی ترکیبات شیمی گیاهی فرآورده‌های زنبور عسل
  • بیوشیمی: شناسایی و اصالت سنجی ترکیبات بیوشیمایی فرآورده‌های زنبور عسل
  • فارماکولوژی و بالینی: ارزیابی تاثیرات بالینی فرآورده‌های زنبور عسل
  • گیاه‌شناسی و گرده‌شناسی: ارزیابی و اصالت سنجی گیاهان شهدزا-گرده زا، گرده شناسی عسل و گرده شناسی گرده زنبور عسل
  • ژنتیک مولکولی: ارزیابی ژنتیکی و مولکولی فرآورده‌های زنبور عسل
  • بیوفیزیک: اصالت‌سنجی و ارزیابی بیوفیزیکی فرآورده‌های زنبور عسل
  • آمار، بیواینفورماتیک و هوش مصنوعی: تحلیل آماری و پردازش داده‌های بخش‌های پژوهشی
  • تحقیقات آلرژی: پژوهش‌های ارزیابی آلرژی زایی فرآورده‌های زنبور عسل

3- گروه استاندارد سازی: تدوین دستورالعمل ها و مراجع نظارتی فرآورده های زنبور عسل

4- فرمولاسیون: فرمولاسیون فرآوری و تولید فرآورده های دانش بنیان زنبور عسل

ب- گروه‌های اداری مالی

  • آزمایشگاه مرجع و همکار سازمان غذا دارو: اصالت سنجی، کنترل کیفیت، تعیین منشاء گیاهی، رتبه‌بندی و صدور گواهی‌نامه
  • تجاری سازی: بازاریابی، تجاری سازی، برند سازی فرآورده‌های زنبور عسل
  • روابط عمومی، تبلیغات، ارتباطات ملی و بین‌المللی فرآورده‌های زنبور عسل

ج- شیوه اجرایی پژوهشی و تجاری‌سازی

این مرکز با برنامه‌ریزی در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در راستای دستیابی به اهداف علمی و تجاری خود حرکت می کند. عقد قراردهای مشاوره، اجرا و تولید دانش فنی از مهمترین این برنامه‌ها است. مهم‌ترین برنامه‌های مرکز جهت اجرایی کردن این فرایند عبارت است از:
  • مشاوره و اخذ نیازهای با الویت حوزه فرآورده‌های زنبور عسل با مشاور متخصصان، کارشناسان، اتحادیه‌ها، تولیدکنندگان، فروشندگان، صادرکنندگان، سرمایه‌گذاران و ذینفعان
  • انجام رساله‌ها و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی حوزه فرآورده‌های زنبور عسل تقاضا محور با مشارکت بخش خصوصی
  • عقد قراردادهای پژوهشی حوزه فرآورده‌های زنبور عسل
  • عقد قراردادهای مشاوره حوزه فرآورده‌های زنبور عسل
  • عقد قراردادهای تولید دانش فنی حوزه فرآورده‌های زنبور عسل
  • عقد قراردادهای تدوین استانداردها و دستورالعمل اجرایی حوزه فرآورده‌های زنبور عسل
  • تولید محصولات دانش بنیان تقاضا محور، تجاری‌سازی، برند‌سازی و صادرات
  • عقدقرارداد مشارکت در راستای اصالت‌سنجی، کنترل کیفیت، رتبه‌بندی و صدور گواهی

د- همکاران علمی

  • دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های تخصصی (داروسازی، پزشکی، طب سنتی، صنایع غذایی، تغذیه، فیتوشیمی، دامپزشکی، زیست فناوری و..)
  • مراکز تحقیقات مرتبط با حوزه فرآورده‌های زنبور عسل (مرکز تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی)
  • زنبورداران، تولید‌کندگان و متخصصان حرفه‌ای زنبورداری
  • آزمایشگاه‌های همکار و مرجع سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا - دارو و سازمان دامپزشکی

ه- همکاران اجرایی ملی و بین‌المللی

  • سازمان ملی استاندارد
  • سازمان غذا-دارو
  • سازمان جهانی استاندارد (ISO)
  • کمیسیون تحقیقات زنبور عسل اتحادیه اروپا
  • تشکل‌های مردم نهاد
  • تولید‌کنندگان، صادرکنندگان و سایر ذینفعان بخش خصوصی ملی و بین‌المللی
تماس با ما:
تهران، ولنجک، میدان شهید شهریاری، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم فناوری زیستی
29905934
22431664
a_mehrabian@sbu.ac.ir