بخشهای مرکز
این مرکز در دو بخش پژوهشی و اداری مالی فعالیت میکند:
الف- گروههای پژوهشی
1- گروه پژوهشی تولید فرآوردههای زنبور عسل
- • زنبورداری: تحقیقات زنبورداری و مدیریت تولید فرآوردههای زنبور عسل
- • بومشناسی و مدلسازی: تحقیقات بومشناسی و شناسایی زیستگاههای مناسب تولید
2- گروه پژوهشی ارزیابی، اصالت سنجی و کنترل کیفیت فرآوردههای زنبور عسل آزمایشگاهها
آزمایشگاهها
- • میکروبیولوژی: ارزیابی سلامت زیستی (بارمیکروبی، سموم زیستی و..) و اثرات ضدمیکروبی فرآوردههای زنبور عسل
- • سمشناسی و آلایندههای شیمایی: ارزیابی سلامت فرآوردههای زنبور عسل از بعد ترکیبات آلاینده و سموم شیمایی
- • فیتوشیمی: شناسایی، اصالتسنجی خالصسازی ترکیبات شیمی گیاهی فرآوردههای زنبور عسل
- • بیوشیمی: شناسایی و اصالت سنجی ترکیبات بیوشیمایی فرآوردههای زنبور عسل
- • فارماکولوژی و بالینی: ارزیابی تاثیرات بالینی فرآوردههای زنبور عسل
- • گیاهشناسی و گردهشناسی: ارزیابی و اصالت سنجی گیاهان شهدزا-گرده زا، گرده شناسی عسل و گرده شناسی گرده زنبور عسل
- • ژنتیک مولکولی: ارزیابی ژنتیکی و مولکولی فرآوردههای زنبور عسل
- • بیوفیزیک: اصالتسنجی و ارزیابی بیوفیزیکی فرآوردههای زنبور عسل
- • آمار، بیواینفورماتیک و هوش مصنوعی: تحلیل آماری و پردازش دادههای بخشهای پژوهشی
- • تحقیقات آلرژی: پژوهشهای ارزیابی آلرژی زایی فرآوردههای زنبور عسل
3- گروه استاندارد سازی: تدوین دستورالعمل ها و مراجع نظارتی فرآورده های زنبور عسل
4- فرمولاسیون: فرمولاسیون فرآوری و تولید فرآورده های دانش بنیان زنبور عسل
ب- گروههای اداری مالی
- • آزمایشگاه مرجع و همکار سازمان غذا دارو: اصالت سنجی، کنترل کیفیت، تعیین منشاء گیاهی، رتبهبندی و صدور گواهینامه
- • تجاری سازی: بازاریابی، تجاری سازی، برند سازی فرآوردههای زنبور عسل
- • روابط عمومی، تبلیغات، ارتباطات ملی و بینالمللی فرآوردههای زنبور عسل
ج- شیوه اجرایی پژوهشی و تجاریسازی
این مرکز با برنامهریزی در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در راستای دستیابی به اهداف علمی و تجاری خود حرکت می کند. عقد قراردهای مشاوره، اجرا و تولید دانش فنی از مهمترین این برنامهها است. مهمترین برنامههای مرکز جهت اجرایی کردن این فرایند عبارت است از:
- • مشاوره و اخذ نیازهای با الویت حوزه فرآوردههای زنبور عسل با مشاور متخصصان، کارشناسان، اتحادیهها، تولیدکنندگان، فروشندگان، صادرکنندگان، سرمایهگذاران و ذینفعان
- • انجام رسالهها و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی حوزه فرآوردههای زنبور عسل تقاضا محور با مشارکت بخش خصوصی
- • عقد قراردادهای پژوهشی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای مشاوره حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای تولید دانش فنی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • عقد قراردادهای تدوین استانداردها و دستورالعمل اجرایی حوزه فرآوردههای زنبور عسل
- • تولید محصولات دانش بنیان تقاضا محور، تجاریسازی، برندسازی و صادرات
- • عقدقرارداد مشارکت در راستای اصالتسنجی، کنترل کیفیت، رتبهبندی و صدور گواهی
د- همکاران علمی
- • دانشکدهها و پژوهشکدههای تخصصی (داروسازی، پزشکی، طب سنتی، صنایع غذایی، تغذیه، فیتوشیمی، دامپزشکی، زیست فناوری و..)
- • مراکز تحقیقات مرتبط با حوزه فرآوردههای زنبور عسل (مرکز تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی)
- • زنبورداران، تولیدکندگان و متخصصان حرفهای زنبورداری
- • آزمایشگاههای همکار و مرجع سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا - دارو و سازمان دامپزشکی
ه- همکاران اجرایی ملی و بینالمللی
- • سازمان ملی استاندارد
- • سازمان غذا-دارو
- • سازمان جهانی استاندارد (ISO)
- • کمیسیون تحقیقات زنبور عسل اتحادیه اروپا
- • تشکلهای مردم نهاد
- • تولیدکنندگان، صادرکنندگان و سایر ذینفعان بخش خصوصی ملی و بینالمللی